قیرگونی چیست و چه کاربردهایی دارد؟
با وجود استفاده روز افزون از عایقهای رطوبتی پیشرفته، مانند ایزوگام ، همچنان استفاده از برخی روشهای قدیمیتر عایق کاری رطوبتی، مورد استفاده قرار میگیرند. یکی از این روشها، استفاده از قیر گونی است. در این روش، قطعات گونی، لابهلای قیر قرار گرفته و نیجه نهایی، تولید بافتی ضد نفوذ آب و رطوبت است.
اما استفاده از قیرگونی در چه بخشهایی از ساختمان، همچنان مطلوب است؟ مزایا و معایب آن کدامند؟ بهترین قیمت قیرگونی در مشهد چند است؟ اگر چنانچه شما نیز، دغدغههایی از جنس قیر و گونی و سوالات مطرح شده دارید، با ما تا پایان این مقاله همراه شوید. امیدواریم بتوانیم گام به گام شما را به پاسخهای مطلوب و مورد نظرتان برسانیم.برای اطلاع از قیمت ایزوگام در مشهد کلیک کنید.
کاربردهای قیرگونی به عنوان یک عایق رطوبتی
اول از همه باید خاطر نشان سازیم که امروزه از استفاده از قیرگونی به عنوان عایق رطوبتی پشت بام، به شدت کاهش پیدا کرده است. معمول است که برای پشت بام ساختمانها به جای استفاده از قیرگونی، از ایزوگام و آن هم از نوع ایزوگام فویلدار استفاده میکنند. اما هنوز هم در بخشهایی از ساختمان که بسیار در معرض نفوذ آب و رطوبت هستند، از قیرگونی استفاده میشود. یکی از این بخشها، حمام و سرویس بهداشتی در ساختمان است. در این قسمتها، هم کف و هم دیوارها با استفاده از این نوع عایق رطوبتی، در برابر نفوذ آب ایمن میشوند.
در خصوص بخشهای حمام و سرویس بهداشتی، هم دیوار و هم کف با این عایق رطوبتی، عایق میشوند. یکی از مهمترین دلایلی که برای کف و دیوارهای این بخشها از عایق کاری رطوبتی استفاده میکنند، این است که آب به مرور زمان از میان درزهای کاشی و سرامیک رد شده و به داخل دیوار و یا زیر کف نفوذ میکند. و به این ترتیب، به تدریج و به مرور زمان موجب وارد آمدن خسارت به سایر بخشهای ساختمان خواهد شد.
آیا ایزوگام بهتر نیست؟
در برخی موارد ممکن است به خاطر پایین آوردن هزینهها، تصمیم بر استفاده از ایزوگام در سرویسهای بهداشتی باشد. اما قیرگونی به دلیل آنکه ضخامت بیشتری دارد، برای سرویسهای بهداشتی انتخاب موثرتری محسوب میشود. جالب است بدانید که علاوه بر هزینه پایینتر ایزوگام، نسبت به قیرگونی، مزایای دیگری نیز در استفاده از عایق رطوبتی ایزوگام وجود دارد. این مزایا عبارتند از:
- قیمت تهیه با صرفهتر و کمتر نسبت به قیرگونی
- ایزوگام، عایق حرارتی هم هست. لذا برای سرویسهای بهداشتی که دیوارشان، دیوار بیرونی خانه است، انتخاب بهتری است. به این ترتیب فضای داخلی در فصول سرد سال، گرمای محیط را حفظ خواهند نمود.
ذکر این نکته حائز اهمیت است که، هرچند قیمت تهیه ایزوگام از قیرگونی کمتر است، اما هزینه اجرای ایزوگام از قیرگونی بیشتر است.
مزایا و معایب استفاده از قیرگونی در مقایسه با ایزوگام عبارت است از:
مزایای استفاده از قیرگونی در مقایسه با ایزوگام:
- عایقبندی مناسب در هنگام استفاده
- داشتن ضخامت زیاد
- قابل اجرا برای فضاهای کوچک
- کاشیهای دیوار بعد از مدتی، ممکن است از روی ایزوگام، کنده شوند. این مشکل در خصوص قیرگونی وجود ندارد.
معایب استفاده از قیرگونی در مقایسه با ایزوگام:
- قیمت تهیه قیرگونی بالاتر است.
- حرارت قیر در زمان اجرا بسیار بالاست و همین مسئله ممکن است باعث بروز حادثه شود.
- قیر وزن زیادی دارد.
- با گذشت زمان، احتمال پوسیدگی آن زیاد است.
- اگر رطوبت به قیرگونی نفوذ کند، باعث رشد انواع قارچها شده و بهداشت محیط و در نتیجه سلامت فرد را با خطر مواجه خواهد کرد.
در صورتی که ایزوگام و یا قیرگونی از مصالح با کیفیت انتخاب شوند و همچنین توسط نیروهای ماهر اجرا شوند، تا سالهای طولانی، بدون بروز کوچکترین مشکلی، به وظیفه خودشان، به بهترین شکل عمل خواهند کرد.
همچنان بین اهل فن، اختلاف نظر وجود دارد که ایزوگام بهتر است یا قیرگونی! اما آنچه درستتر به نظر میرسد این است که یک مجموعه شرایط تعیین کننده استفاده از ایزوگام یا قیرگونی هستند. مانند فضای اجرای پروژه، میزان بودجه اختصاص یافته و ….
مراحل اجرا
به این منظور پس از مرحله سیمان کاری در ساختمان، میبایست مرحله اجرای پروژه عایق کاری رطوبتی شروع شود. حتما به خاطر داشته باشید که عایق کاری دیوارها قبل از کف انجام میشود. به این ترتیب که ابتدا دیوارها با عایق پوشانیده میشوند. عایق دیوار را کمی تا روی کف هم ادامه میدهند تا از بدون درز بودن عایق دیوار و کف، اطمینان حاصل شود.
سپس دیوارها با دیوارپوش مناسب مانند انواع کاشی و یا سرامیک، پوشانیده میشود. بعد از آن عایق کاری کف، اجرا شده و بلافاصله پس از آن پوشش کف قرار داده میشود. در قسمتهای درز دیوار و کف، باید با دقت و وسواس بیشتری عایق کاری صورت پذیرد. زیرا عایق کاری در این بخشها ضعیفتر هستند. در نظر داشته باشید که قیرگونی بر روی سطح تمیز اجرا میشود. قیرگونی کف سرویسها را با دو لایه گونی و سه لایه قیر انجام میدهند تا از کامل شدن پروسه، اطمینان حاصل گردد.
دیوار سرویس بهداشتی معمولا تا فاصله 50 تا 60 سانتیمتری از کف عایق میشود. این در حالی است که برای حمام، معمولا تا ارتفاع یک متر تا یک متر و 20 سانتیمتری از کف، قیرگونی اجرا میشود.
قیمت قیرگونی در مشهد
همیشه این حرف از بزرگان صحیح است که میگویند: کار را باید به کاردان سپرد! در مورد اجرای قیرگونی و یا به طور کلی، عایق کاری رطوبتی ساختمان، این پند بزرگان را به شدت باید آویزه گوش نمود. در صورتیکه افرادی که مهارت کافی در این رابطه را ندارند، اقدام به اجرای قیرگونی کنند، چه بسا نکات مهمی را نادیده بگیرند و کارفرما ناگزیر به دوباره کاری شود! بهتر است از مشاوران خبره در این زمینه راهنمایی بگیریم و در نهایت اجرای پروژه را به دستان توانمندان عایق کاران خبره بسپاریم.
موارد متعددی روی قیمت قیرگونی در مشهد، تاثیر گذار هستند از جمله مهمترین این موارد میتوان به نکات زیر اشاره کرد:
- قیرگونی ممکن است در لایههایی بیشتر از یک لایه انجام گیرد. هر چه تعداد لایهها بیشتر شود، مسلما قیمت آن هم بالاتر خواهد رفت.
- قیمت اولیه قیرگونی، به عنوان مهمترین بخش از هزینهها، در نظر گرفته میشود.
- دستمزد اجرای قیرگونی
به خاطر داشته باشید که در صورتیکه، خدمات اجرای قیرگونی را از مراکز و شرکتهای معتبر بخواهید، این شرکتها، اجرای پروژه را تضمین خواهند کرد. یکی از شروط تضمین، امتحان کردن قیرگونی، پس از انجام تست نشتی میباشد.
گاهی لازم است در ابتدا هزینهها را اندکی بیشتر در نظر بگیریم تا مجبور به دوباره کاری نباشیم.
شاید اجرای قیر گونی در بخشهای مختلف ساختمان که در معرض نفوذ آب و رطوبت است، در ابتدا، کار سادهای به نظر برسد، اما واقعیت اینجاست که این کار حتما باید توسط نیروی متخصص و با تجربه اجرا شود. اگر در انجام مراحل کار، ترتیب رعایت نشود و در هر مرحله، دقت کافی به عمل نیاید، در فاصله زمانی کوتاهی، عایق رطوبتی اجرا شده (قیر گونی) دچار آسیب شده و در اثر آن، آب به زیر سطح نفوذ خواهد کرد. این اتفاق در بسیاری از موارد، هزینه و زحمت چند برابری را به کارفرما تحمیل میکند. پس چه بهتر که از ابتدا سنگ بنای اول به درستی گذاشته شود تا به ثریا همه چیز به خوبی پیش برود!
در این مقاله به معرفی یکی از با سابقهترین روشهای عایق کاری رطوبتی به نام قیر گونی پرداختیم. و موارد استفاده و همچنین روش بکار بردن آن را برایتان شرح دادیم مزایا و معایب آن را برشمردیم. امیدواریم تمامی نکات مطرح شده برای شما راهگشا و مفید بوده باشد. سپاس که تا پایان همراه ما بودید.
منبع: https://www.sika.com