چرا باید از عایق حرارتی استفاده کنیم؟

عایق-حرارتی

عایق حرارتی

امروزه محدود بودن منابع انرژی موجب شده تا ساختمان سازان به دنبال راه هایی برای صرفه جویی و اتلاف کمتر انرژی باشند، و ساختمان ها را طوری بسازند که میزان هدر رفتن انرژِی در آنها به حداقل برسد. به همین دلیل عایق حرارتی به عنوان راهی برای جلوگیری از اتلاف انرژی در ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد و به عنوان یک پوشش به کار می روند، در فصول سرد سال نیاز به وجود عایق حرارتی نسوز در ساختمان دو چندان می شود، زیرا در صورتی که از عایق کاری مناسب استفاده نشود، مصرف سوخت برای گرم کردن خانه هم بیشتر می شود، و در نتیجه هزینه قبوض هم بالاتر می رود.

برخی از عایق های حرارتی علاوه بر جلوگیری از اتلاف انرژی، در برابر آتش هم مقاومت بالایی دارند و به اصطلاح کندسوز هستند. در گذشته، در فصول سرد سال برای لوله های انتقال آب از پشم شیشه به عنوان عایق استفاده میشده است، اما امروزه شاهد تولید و عرضه انواعی از عایق های حرارتی مناسب ساختمان هستیم که کار را برای ساختمان سازان راحت تر می کند. با ما در تا ادامه توضیحات همراه باشید.برای اطلاع از قیمت ایزوگام در مشهد با ما درتماس باشید.

عایق حرارتی چیست؟

در واقع عایق حرارتی از انتقال حرارت و گرما از محلی به محل دیگر جلوگیری می کند و مانع اتلاف انرژی می شود. همان طور که می دانید گرما از جای گرم به جای سرد حرکت می کند، پس برای جلوگیری از انتقال گرما از جای گرم به جای سرد از عایق حرارتی استفاده می شود. از عایق حرارتی در مکان های مختلفی مثل: دیوار ها، سقف، پوشش لوله های گرم و پوشش لوله های سرد و همچنین کف ساختمان استفاده می شود.

عایق کاری ساختمان صرفا برای گرم نگه داشتن خانه نیست، در واقع عایق کاری خانه را در زمستان گرم و در تابستان سرد نگه می دارد و به طور کلی از هدر رفت انرژی جلوگیری می کند.

وقتی دمای خانه متعادل باشد فرد احساس بهتر و آرامش بیشتری دارد. ممکن است شما خرید و به کارگیری عایق را در ساختمان کاری هزینه بر تصور کنید، اما توجه کنید که همان هزینه ابتدایی می تواند در طولانی مدت به میزان بسزایی در هزینه های شما صرفه جویی کند، به این ترتیب که عایق بندی ساختمان هزینه های سوخت ساختمان را نصف می کند.

انتخاب محصول مناسب بسته به شرایط محیط و آب و هوای منطقه متفاوت می باشد و باید عایق به گونه ای انتخاب شود که با کمترین ضخامت ممکن بتواند بیشترین جلوگیری را از هد رفت انرژی داشته باشد.

همچنین انواع عایق های حرارتی از نظر محل استفاده شامل عایق حرارتی سقف، عایق حرارتی روکار دیوار، عایق حرارتی کف ساختمان، عایق حرارتی لوله و.. می باشد.

از ویژگی ها و خصوصیات یک عایق حرارتی مناسب و باکیفیت می توان به: مقاومت حرارتی بالا، مقاومت فشاری ایده آل، عدم رشد قارچ و کپک، مقاومت در برابر نم و رطوبت و چگالی بالا اشاره کرد.

انواع عایق های حرارتی که امروزه در بازار عرضه می شوند شامل: تخته ای، فله ای، نواری، لحافی، لوله ای و آجری می باشند.

ویژگی های یک محصول خوب:

این عایق باید مقاومت بالایی در برابر عوامل میکروبی و قارچی و همچنین در برابر فشار و اشعه ماورای بنفش داشته باشد.

از نظر شیمیایی خنثی بوده و با مواد دیگر وارد واکنش شیمیایی نشود.

در برابر حرارت و گرمای زیاد سالم مانده و چروک نشود.

دارای میزان چگالی مناسبی باشد.

طول عمر مفید و بالا داشته باشد.

مواد مناسب برای عایق کاری:

تقریبا همه مصالح ساختمانی می توانند تا حدودی سرما و گرما را از خود عبور دهند، از میان آنها فلز و شیشه راحت تر انرژی را منتقل می کنند اما موادی مثل پشم، خزه حیوانات، پارچه های ضخیم و هوای ساکن می تواند مقاومت بیشتری نسبت به انتقال سرما و گرما از خود نشان دهند به همین دلیل از آنها به عنوان مواد به کار رفته در عایق بندی ساختمان استفاده می شود.

انواع عایق حرارتی:

ایزوهم

بازدارنده های نانو با استفاده از جدید ترین تکنولوژی های حال حاضر دنیا و با به کار بردن الیاف نانو ساخته شده اند. از جمله خصوصیات خاص این نوع عایق حرارتی نانو می توان به: این عایق ضریب هدایتی بالایی دارد، غیر قابل اشتعال و کند سوز می باشد، انعطاف پذیر و نرم است، بیش از صد سال عمر می کند، رطوبت جذب نمیکند، در زیر خاک و آب مقاوم است، ضد پوسیدگی و سایش می باشد، نیاز به زیرسازی ندارد و قابل نصب در تمامی سطوح است، با انواع ملات و مصالح بنایی از جمه گچ و سیمان سازگار است، کاملا بهداشتی و استاندارد.

این عایق ضخامت کم و مقاومت بالایی دارد و می توان از آن در ساختمان ها، سرد خانه ها و مرغداری ها و.. استفاده کرد.

بازدارنده پشم شیشه

 همان طور که گفتیم پشم شیشه از جمله قدیمی ترین مواد برای عایق کاری محسوب می شود، این نوع عایق جزو عایق های معدنی است که با ذوب شیشه و تبدیل آن به الیاف تولید می شود. وقتی هوا بین الیاف شیشه ای حبس می شود از انتقال گرما جلوگیری می شود از طرفی عایق خوبی برای صوت هم هست. این ماده هم وزن سبکی دارد و فشاری به ساختمان وارد نمی کند و هم اینکه ماده ای کند سوز است و آتش را گسترش نمی دهد.

عایق حرارتی پشم سنگ

 این عایق از سنگ بازالت تولید می شود که حاصل فعالیت های آتشفشانی می باشد پس یک عایق معدنی محسوب می شود که در برابر حرارت هم تحمل بالایی دارد. از ان جا که مقاومت گرمایی بالایی دارد برای عایق بندی پالایشگاه ها، لوله های حجیم صنعتی، نیروگاه ها و صنایع مناسب است.

این عایق صوتی و حرارتی به دلیل عدم جذب رطوبت نمی تواند محل رشد باکتری ها و قارچ ها باشد و از همین رو برای عایق بندی ساختمان ها مناسب است.

عایق الاستومری

ماده اصلی به کار رفته در این عایق نیتریل فوم است که خاصیت ارتجاعی به ان می دهد. این عایق مقاومت بالایی در برابر حرارت و نفوذ اب و صوت دارد و انعطاف پذیری ان هم بالاست. از این عایق می توان در عایق بندی پوشش های تاسیساتی مثل بویلر ها، انواع لوله ها، مخازن و سوله ها می توان استفاده کرد.

بازدارنده پلی استایرن

این عایق بسیار سبک بوده و از پلی استایرن اکسترود ساخته می شود، این محصول طرفداران زیادی در ساختمان سازی دارد و در عایق کاری دیوار های فونداسیون، سقف های تیرچه و بلوک، سرد خانه ها و دیوار های دوجداره به کار می رود. دارای سطح یکنواخت و نسبت به سایر عایق ها مقاوم بیشتری نسبت به خزش از خود نشان می دهد. این عایق بر اساس حمایت از محیط زیست ساخته شده و باعث بروز الرژی در انسان نمی شود.

کلام آخر:

در این مقاله سعی کردیم به معرفی تعدادی از پرکاربردترین محصولات بپردازیم، شما برای کسب اطلاعات و مشاوره و اطلاع از قیمت باکیفیت ترین و مناسب ترین عایق ها می توانید با تیم ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *